В нашето студио ще получите:

 • Интериорен дизайн, който ще служи конкретно на Вашите нужди;
 • Интериорен дизайн на апартаменти, къщи, офис пространства, салони за красота, лекарски кабинети, заведения, хотели, магазини и др.
 • Модерни идейни концепции за Вашия бъдещ дом, инвестиционен имот или бизнес пространство;
 • Подробни работни проекти (чертежи);
 • Цялостно управление на интериорен проект – остойностяване, събиране на оферти, организиране, координиране и тайминг на всички процеси по реализацията на проекта, СМР, доставки, монтажи и др.;
 • Професионално отношение и спазване на срокове.

Работните етапи на интериорно проектиране от Studio One са следните:

 • Работна среща в офиса или на обекта и обсъждане на подробности относно интериорния проект;
 • Оглед на място на обекта на проектиране;
 • Работна среща за доуточняване на етапите и начина на работа, срокове и цени. Подписване на договор за интериорен дизайн и авторски надзор;
 • Заснемане на точните размери на помещенията, всички архитектурни елементи, вентилационни и климатизационни системи и др.;
 • Изготвяне на двуизмерни функционални разпределения и съгласуването им с възложителя по зони и функции;
 • Изготвяне на „Moodboard“ (колажи за предаване на атмосферата в пространството) и цветови схеми за проекта;
 •  Изготвяне на фотореалистичен триизмерен интериорен проект и представяне на презентация на възложителя, заедно с мостри, снимки на заложените мебели, осветителни тела и други интериорни детайли;
 • Завършване на окончателния вариант на интериорния проект – снимки, визуализации, конструктивни чертежи с размери и детайли, спецификация на материалите, количествени сметки, представени на цифров или хартиен носител;
 • Подаване на техническия проект към фирмите-подизпълнители; 
 • Авторски надзор на изпълнението на проекта;

Възможна допълнителна услуга по желание на клиента и при необходимост (невъзможност на клиента да се заеме с реализацията лично):

 • Мениджмънт на проекта и цялостно реализиране на обекта от Studio One. 

Разберете повече за услугата: цялостна реализация на интериорен проект, която предоставяме за град Варна.

Разгледайте част от последните ни проекти и се свържете с нас да работим заедно по вашия проект.

Често задавани въпроси:

Кога е най-подходящото време за започване на проект?

Зависи за какъв имот става дума. Ако е къща- най-добре е проектирането на интериора да започне на етап груб строеж или още преди това. Когато става дума за апартамент от сграда в строеж-  най-подходящо е да потърсите интериорен дизайнер на етап Акт 15.

Колко време отнема реализирането на един проект?

Един тристаен апартамент с площ например около 100 кв.м може да бъде завършен и за 3-4 месеца. Но не и дизайнерски проект. За един добре обмислен и качествено изпълнен проект са нужни поне 6-7 месеца. Само проектирането му ще отнеме минимум един 1-2 месеца.

Клиентите, които ни търсят, искат проект – далеч от посредственото. Почти всички материали, мебели и детайли, които залагаме, не са налични по магазините. Поръчват се и се чакат. А когато пристигнат, трябва да бъдат монтирани внимателно и качествено. Нямаме механизми, които прилагаме, за да “забързаме” процеса.

Клиентът е запознат със срока за реализиране на проекта още след първите ни срещи с него, за да няма изненади. При добра организация на изпълнението и съдействие от страна клиента, всичко върви по план и се стига до добрия краен резултат.

Колко може да е най-дългото забавяне на даден проект? Според вашата практика.

Преди време имаше един апартамент от 120 кв.м, който проектирахме, чието реализиране отне цели 2 години, поради постоянни промени и колебания от страна на клиента.

Ако нашето студио е ангажирано с реализацията на проекта, забавянето може да е поради причини 1. Забава от страна на клиента 2. Форсмажорни обстоятелства.

Колко време ще трае първоначалната ни среща?

За първоначална среща можете да си отделите между 1 и 2 часа, като е за препоръчване да носите налични чертежи на обекта или приблизителни свалени размери, както и евентуално снимки на мястото. Ще е добре да знаете на какъв етап на актуване е обектът, който ще бъде проектиран, и това е всичко, което ще е необходимо за начало.

Колко време ще трябва да отделям по време на изпълнението на проекта?

Зависи от обема на възложената работа и сложността на проекта. Срещите ни първоначално ще са 2-3, след което постоянно ще поддържаме връзка по телефон и email.

След като започне изпълнението, в зависимост от това дали студиото ни ще упражнява авторски надзор или ще изпълнява изцяло обекта, можем да се срещаме веднъж в месеца, а може и всеки ден.

Колко бързо ще очаквате отговор от моя страна?

Всичко трябва да е добре обмислено, все пак това е Вашето пространство, което трябва да ви служи най-добре. Разбира се, колкото по-бързо взимате решения, толкова по-бързо ще се случват нещата по реализирането на проекта. Обикновено клиентите, които са наясно с това какво харесват и търсят, не се бавят с решенията си.

Мога ли да оставя целия проект на вас, без да се ангажирам?

Да, можете. Това е услугата по управление и пълна реализация на проект, която предлагаме на клиентите ни във Варна и региона. Клиентът изцяло разполага с времето си, по никакъв начин не е ангажиран с проекта и може само при желание от негова страна да идва на обекта да проследява как върви процесът.

След колко време ще мога да очаквам първите визуализации?

Интериорен дизайн не трябва да се отъждествява с 3Д визуализации. Проектирането не започва директно с 3Д визуализации. Има няколко етапа преди това, които не бива да се прескачат- дискутиране на предстоящия проект с клиента, работа по функционалните разпределения, създаване на цветова схема и концепция.

След това пристъпваме към същинската работа по идейния проект, част от който са 3Д визуализациите като способ за онагледяване на идеята. В зависимост от големината на проекта, изработването на идейния проект може да отнеме между 4 и 9 седмици.

Колко пъти ще имам право да искам промяна на визуализацията?

Може и да няма промени. Често клиентът одобрява всичко по идейния проект и директно пристъпваме към техническия такъв. Преди да пристъпим към изработването на концепцията, идеята и 3Д визуализации сме обсъдили с възложителя обстойно параметрите на проекта, така че не се стига до големи промени. А относно смяна на дребни щрихи като цвят например, нямаме лимит на промените, които клиентът може да пожелае.

Работите ли и без визуализация?

В някои случаи, когато усетим че с клиента мислим изцяло в една посока и че той ни има пълно доверие, можем да работим без визуализации. Всичко се онагледява чрез колажи, снимки и графики, чертежи.

В един конкретен стил ли работите?

Практически  вече няма строго разделение на стиловете в интериорния дизайн. Всичко е комбинация. Спокойно дизайнерите използват свободата да комбинират успешно различни стилове, като във визията обикновено преобладава един от тях.

Стараем се да изградим собствен стил с модерна визия, насочена към това дизайнът да остане актуален във времето и да “остарява красиво”. Има естетически влечения, които не разбираме и не са “нашите” и с които не правим компромис като например, както го наричам “ретро модерно” (много хора ще ме разберат, а тези, които го харесват – няма да успеят :)).

Всеки стил може да бъде пречупен през нашето модерно усещане, така че по-скоро зависи от конкретиката на случая. Но като цяло – ако това, което харесва възложителят няма никакви допирни точки с нашите разбирания, няма как да направим компромис и да работим по съответния проект.

Реализирате ли проекти, които са  технически трудно постижими?

Да. Радваме се на предизвикателствата в работата ни.

Реализирате ли ниско бюджетни проекти?

Специализираме се върху проектиране на средно и високобюджетни интериори и това е нашият фокус с оглед и на стремежа ни към създаване на устойчив във времето дизайн. Ако Вашият проект следва да бъде нискобюджетен и малко по-обикновен, ще Ви препратим към наши колеги, които ще Ви обърнат нужното внимание и ще изготвят проекта Ви.

Бихте ли се съобразили изцяло с моите идеи, ако знам точно какво искам като визия?

Това, че клиентът знае какво иска е много добре и е важно условие, и първата стъпка за успешен проект. Но много често под това се разбира – знам горе- долу какви цветове искам да присъстват, знам какъв стил искам да е интериорът, знам, че искам кухня без дръжки и знам, че съм си харесал баня в дърво и бетон. Тук обаче няма конкретика. Това не е идеен проект, а насоки към дизайнера.

Интериорен дизайн е много повече. Не предлагаме услуга 3Д визуализации, предлагаме комплексни услуги. Но пък винаги се съобразяваме с конкретните изисквания и идеи на клиента. Все пак това ще е неговото пространство, където той трябва да се чувства добре. Това е основната мисия на дизайна – да служи на хората.

Възможни ли са грешки от страна на изпълнението?

Почти няма грешки, които са непоправими.

Ако ние управляваме проекта, поемаме грижата да не се случват такива. Но където работят хора, се случват – да не ги наречем грешки – разминавания и когато се установи, че вината е на подизпълнителя- той си поема разхода по отстраняването на недостатъка. Това е предимството да има адекватен работен проект (чертежи), в който се виждат всички детайли и как следва да бъдат изпълнени – 1. Избягват се грешки 2. Дори да се случи да има такава, има нагледно доказателство по чия вина са и кой следва да поеме отговорност.

Можете ли да работите с предпочитана от мен строителна бригада?

Абсолютно е възможно. При изпълнението на проекта ние препоръчваме работа с наши партньори, но ако възложителят настоява да работи с негови подизпълнители, това си е негово право.

Можем ли да поръчаме мебел/ материал от чужбина?

Да, често поръчваме мебели и материали от чужбина.

Работите ли с ограничен кръг от доставчици?

Можем да работим с всички доставчици, в зависимост от спецификите на проекта. Обикновено клиентът ни се доверява напълно и не поръчва материали/мебели на своя глава.

Всичко е обект на обсъждане – клиентът винаги може да сподели предпочитанията си с нас и ние да се съобразим с тях, но след като проектът веднъж е одобрен и е започнало реализирането му, не е желателно възложителят да прави промени, без съгласуването им с нас, тъй като това ще осуети постигането на търсения краен резултат.

Реализирате ли луксозен и функционален дизайн в малки помещения?

Съвременното строителство често предлага малки площи, а клиентите често искат да сложат много мебели и всичко, за което са си мечтали – и кухненски остров, и библиотека и голяма трапезарна маса т.н.

Нужно е всичко да бъде съобразено с пространството, с което разполагаме. В такива случаи правим всичко възможно да удовлетворим исканията на клиента, като създаваме компактни и практични решения за интериора, но понякога и клиентът трябва да направи компромис.

Проектирате ли друго освен жилищни сгради?

Да, проектираме обществени интериори като магазини, офиси, заведения и др.