Историята-Студио за интериорен дизайн Studio ONE

“В концепцията на Studio ONE първо място заемат човешките взаимоотношения, доверието, визията за по-добър живот и комфортно битуване. Лично аз вярвам както в енергията на изчистените линии, така и в силата на по-експлозивните и смели интериори. Не обичам ограниченията в никой аспект от живота, включително в дизайна.”

– споделя Елина Янева, основател на студио за интериорен дизайн – Studio ONE.

Студио за интериорен дизайн

Историята.

От малка тя има интереси в сферата на изкуството, пише стихове и рисува модели от 10-годишна. Като дете мечтае да стане моден дизайнер, но по стечение на обстоятелствата завършва “Счетоводство и контрол” в Икономическия университет в гр. Варна. Няколко години работи в сферата на икономиката, но това не успява трайно да я отклони от истинските ѝ пориви да бъде дизайнер и да твори. През всички тези години залага на сериозно самообучение в сферата на изкуствата и дизайна. 

Интериорният дизайн я намира и става любимо хоби, а по-късно със започването на работа във водеща фирма за интериори и записването на специализирано образование към Лондонския колеж KLC School of Design, интериорното проектиране се превръща и в нейна професия.

Когато мечтите стават реалност.

Първите две години от професионалния си път в сферата на интериорния дизайн, Елина Янева работи на свободна практика. Водена от желанието да сътворява пространства, които да работят в полза на клиентите, постоянно усъвършенства уменията си да разбере ясните потребности на възложителите и да ги адаптира към своите лични разбирания за естетика. След това, през пролетта на 2018 г. основава Studio ONE и сформира екип, с който да имат единни виждания и цели, да се развиват и да достигат нови върхове. По думите на Елина Янева:

 “Studio ONE не е създадено за изработка на масов дизайн по шаблон, а е по-скоро бутиково студио. Идеята не е да проектираме много на брой, а по-важното – качествени интериори с внимание към всички детайли. Визията и разбирането ми за дизайна като енергия, ценност и хармония са вплетени в концепцията и принципите на Studio ONE. Нуждата от ръководене на изпълнението на интериорните проекти става все по-осезаема. Клиентите са достатъчно ангажирани със собствените си дела и все по-често предпочитат да се освободят от цялостната организация по ремонта и изпълнението на проекта, както и от комуникацията с майстори и други подизпълнители. Studio ONE улеснява процеса и осигурява пълен авторски надзор и проджект мениджмънт.”

Името на студиото не е случайно (ONE – едно от англ.). Числото “едно” олицетворява Началото, Сътворението и Слънцето като съзидателна сила. Единицата символизира ярката изява на отделната личност, лидерството и амбицията, но в същото време и единството с другите. Изписването на “едно” на английски език започва с “О” (ОNE), като кръглата форма се свързва с кръговрата на живота, постоянното движение, хармоничното присъствие на природата, жизнената сила и творенето. 

Студио за интериорен дизайн

Studio ONE бележи своите успехи и получава международни признания от Dibla Design Awards и StaroNature Design Contest. Проектите им се публикуват във водещи интериорни печатни издания, а през май 2021 година реализираният проект “MV” е сред отличените проекти за интериорен дизайн и печели награда от BIGSEE Awards.

Екипът на Studio ONE разбира потребността на съвременния човек да обитава пространства, които да изразяват неговия индивидуализъм и да му предложат една функционална и трайна във времето визия. Елина Янева и екипът ѝ се стремят именно към интериорни концепции със силно изразен собствен характер и индивидуално присъствие.

_________________________________________________________________________

Имате ли ново интериорно предизвикателство? Свържете се с нас, за да обсъдим вашия предстоящ проект на тел. 0895 26 46 96 или ни пишете на info@one-interiordesign.com

Научете повече за нас, екипа, който стои зад Studio ONE, за услугите, които предлагаме и разгледайте проектите ни.