черни стени луксозен дизайн Варна дневна студио за изпълнение на проекти
Има ли смисъл да се възползвате от услугите на интериорен дизайнер?
Защо да не си спестите този разход и да си ремонтирате и обзаведете сами жилището?

Представете си, че се качвате на колата си и започвате да карате без да имате ясен маршрут и без да знаете конкретната дестинация, до която пътувате.

Според вас ще стигнете ли случайно до някое хубаво място? Може би… а може и да се въртите в кръг…или да стигнете до задъдена улица. Не се знае.

Или вариант две- имате конкретно място, до което искате да стигнете, но нямате конкретен маршрут , който следвате. Карате наслуки. И при този вариант не се знае как, кога и дали изобщо ще стигнете до желаната дестинация. Може и „леко“ да се изнервите.

Аналогично: Да речем, че работите по бъдещото ви жилище без яснота какво искате да постигнете, как точно ще изглежда интериорът, и как точно ще бъде изпълнен. (Е горе-долу имате представа. Все пак знаете, че обичате бяло и сиво. Също така, че задължително ще си купите онзи диван, който сте набелязали отдавна. После ще напасвате другите неща)

Какво ще се получи като краен резултат?

Не е ясно. Може накрая да се получи нещо приятно като визия. Несъмнено. Но няма как да бъде същото, както ако се доверите на професионален интериорен дизайнер.

Да речем, че в течение на ремонтните дейности решавате какви материали ще ползвате, на кои цветове ще заложите. Казвате на майсторите горе-долу къде искате да имате контакти. Е, после май се оказва, че не ви стигат, но нали ще си вземете разклонители, няма проблем. И единият контакт се падна зад гардероба, но не е голяма работа, и без него ще можете да живеете.

Казвате на ел.инженера приблизително къде трябва да пусне кабели за осветление. После решавате, че искате няколко спота, вместо един полилей, но той пък картона на тавана вече е сложен и е изкаран един кабел. Е, няма да преправяте сега заради едните спотове. Правите компромис.

Може да се окаже, че осветлението леко не достига накрая и е малко тъмно, но в крайна сметка няма да бродирате в дневната.

И май мебелистите са пропуснали да ви кажат, че ПДЧ-то не е най-подходящия материал за шкафа, където ви е отцедника за съдове.

Май белият цвят на кухнята и на масата са доста различни. А уж като купувахте масата, изглеждаха едно към едно.

А майсторите…уж щяха да приключат за 2 месеца, а то мина година. Случва се.

Можем да дадем още безброй други примери, но идеята е ясна.

ВАЖНО ЛИ Е ДА ИМА ЯСЕН ПЛАН

Когато имаме идеен проект с конкретни предварително избрани материали, мебели, осветление и т.н., както и работен проект с подробни чертежи, риска от сценарии като тези по-горе драстично намалява. Тоест имаме ясната цел на нашето „пътуване“. Освен това, понеже сме ползвали професионални услуги на студио за интериорен дизайн, тази ясна визия/цел изглежда и доста привлекателна.

Остана и да се начертае маршрута, по който ще се стигне до „дестинацията“.  Тоест как ще се стигне до изпълнението на този прекрасен проект?! Не можете да си позволите да тръгнете в произволни посоки, тъй като може и да не стигнете до никъде, нали така?

Тук отново идва ролята на фирмата за интериорен дизайн, на която сте гласували доверие. Да, вие вече имате от тях идеята, 3Д визуализации и чертежи, както и оферти за интериорните елементи.

Но въпреки това има нужда всички процеси по работата в обекта, доставки, СМР и т.н  да бъдат правилно планирани, организирани и контролирани. В процеса на работа възникват и доста нови казуси и проблеми, които не е можело да бъдат предвидени и които трябва да се разрешат адекватно.

А вие сте заети хора. Времето е пари. Затова е най-изгодно да се доверите на вашия интериорен дизайнер и да му  поверите управлението на проекта.  Това ще ви спести средства и от евентуални грешки на обекта, възникнали поради лош контрол на процесите. Освен това, ще си спестите много главоболия и ще бъдете спокойни за крайния резултат.

При интериорното проектиране е като в живота- много е важно да имаме конкретна цел и детайлен план за постигането й. Ако ги нямаме- стреляме на посоки и резултатите са мъгляви, непредвидими и най-често посредствени.

При избора на студио за интериорен дизайн, ви съветваме да се спрете на професионалистите, чиито виждания за света и за дизайна се доближават до вашите. Запознайте се с работата им и се свържете с хората, чиито проекти се доближават най-много до вашата визия. 

Част от проектите на студио за интериорен дизайн Studio ONE , можете да разгледате тук.  

Ако не сте от Варна, прочете как можете да работи с нашето студио за интериорен дизайн ето ТУК.