кухня с черен остров и шкафове естествен фурнир варна интериорен дизайн

Кухнята е един от най-значимите индикатори за стила на дизайна на дома. По-преходните елементи на интериорния дизайн, като боя, текстил, мебели или килими, могат лесно да бъдат заменени, за да се трансформира пространство. Кухнята обаче изисква значителни инвестиции и обновяване, за да постигне същия ефект на трансформиране.

Кухненските шкафове, плотовете и подредбата са с по-трайно отражение на стила на дизайна на дома. Поради тази причина трябва внимателно обмисляне при проектирането на нова кухня, за да се гарантира, че тя ще бъде подходяща за години напред.  

Ако имате нужда от професионален интериорен дизайнер , за да сте спокойни за крайния резултат, не се колебайте да се свържете с нас.

През годините, видяхме  много тенденции в дизайна на кухнята да идват и да си отиват, и за нас винаги е забавно предизвикателство да се опитаме да предвидим какви тенденции ще издържат теста на времето.

По-долу са представени 7 тенденции в дизайна на кухнята, които набраха популярност през 2019 и 2020 г. и които прогнозираме, че ще продължат и след това.

1. УСТОЙЧИВИ МАТЕРИАЛИ

Photocredit: Pinterest

Днес все повече хора осъзнават нуждата да живеем по-екологично и това чувство за екологична отговорност дори се е прехвърлило в начина, по който потребителите купуват кухни.

Днешният собственик на жилище изисква шкафове, които са изработени от устойчиви материали, произведени чрез отговорни производствени процеси и ниски емисии. Все повече производители започват да разбират това търсене и променят начина и материалите, с които работят.

2. ЗЛАТЕН ОБКОВ И АКСЕСОАРИ

Photocredit: Pinterest

Като по-сложна версия на яркия месингов обков, станал популярен в края на ХХ век, днешният модерен златист обков е малко по-приглушен и често има матово покритие.

Подобно на бижутата в модния свят, златните елементи могат да се съчетават с други метални елементи, като неръждаема стомана и др.

3. ТЪМНО СИНИ ШКАФОВЕ

Синя кухня МДФ с плот бял мрамор и красива декорация студио за интериорен дизайн Варна
Photocredit: Pinterest

Тъмно и морско синьото са покорили  страниците на световните списания за интериорен дизайн през последните няколко години, а топ дизайнерите използват този вечен оттенък в красиво обзаведените луксозни кухни. Ние наблюдавахме покачване на тъмносините шкафове през последните няколко години и в България и в частност във Варна и прогнозираме, че ще нарасне популярността и през 2021 г.

Тъмносините шкафове се съчетават доста добре с актуалния златен обков, придавайки стилен и изискан вид.

Много производители на мебели във Варна препоръчват на клиентите тъмно синьо за изработката на кухненски шкафове, докато други все още го смятат за твърде смело и ексцентрично. А ние- като интериорни дизайнери го смятаме за стилно, различно и го предлагаме с удоволствие на клиентите ни във Варна.

4.ОТВОРЕНИ РАФТОВЕ

Photocredit: Pinterest

Липсата на горни шкафове в кухнята е тенденция в дизайна, която набира популярност през последните няколко години. Отворените рафтове стават все по-популярни, тъй като по-младите собственици на жилища се бунтуват срещу тесните и затворени кухни от своето детство.

Отворените рафтове осигуряват възможност за добавяне на индивидуалност в кухнята с обмислено изложен декор и аксесоари. Красивите колекции от чаши и подправки не само че стоят красиво на отворен рафт, но също са по-лесно достъпни.

5. КУХНЕНСКИ ГРЪБ НА ЦЯЛА СТЕНА

Photocredit: Pinterest

Както красиви, така и функционални, гърбовете на цели стени не само осигуряват драматичен акцент в кухнята, но са и по-лесни за почистване и по-трайни от боядисаните стени.

Спиращата дъха естествена красота на голяма мраморна плоча може да бъде показана на стената като произведение на изкуството. Класическата плочка придава текстура и характер на кухнята, когато е представена на голяма площ.

6. ОРЕХ

Кухня с черен остров и шкафове от фурнир орех красив камък за гръб приятен декор студио за интериорен дизайн варна
Photocredit: Pinterest

Въпреки че боядисаните шкафове доминират на пазара във Варна и страната, много дизайнери избират шкафовете от тъмно дърво или МДФ с фурнир орех като фин акцент или да направят смело изявление. Орехът все по-чест е изборът на производителите на мебели и  на клиентите във Варна.

Орехът е чудесен избор поради своята топла красота, широка гъвкавост и дълготрайност. Предвиждаме, че ще се задържи доста дълго време като тренд както при кухните, така и като цяло в интериорния дизайн.

7. МИНИМАЛИЗЪМ

Минималистична кухня с долни шкафове антрацит, горни - фурнир орех блог на студио за интериорен дизайн варна
Photocredit: Pinterest

Модерна тенденция в интериорния дизайн е нарастващият интерес към нео-минимализма. Минималистичните кухни са елегантни и прости, без излишни орнаменти или декори.

Минималистичната кухня обикновено има гладки врати и скрит обков. Уредите са внимателно скрити и организацията е от ключово значение за поддържането на нещата да изглеждат подредени и спретнати.

Ако имате нужда от интериорен дизайн във Варна, не се колебайте да се свържете с нашето студио.