Имате малка спалня?

Много от апартаментите, които се продават във Варна, а и не само там (същото важи и за София, Бургас, Плодвив), са с малка спалня. Това поставя хората пред немалкото предизвикателсво да обзаведат дребното спално помещение по възможно най-интелигентния и функционален начин.

Но това не стига. Освен да е практично, хората искат жилището им да бъде красиво, уютно и модерно.

Как се постига този баланс в интериорния дизайн? Какви са тънкостите, които човек може да използва, за да обзаведе малката си спалня по възможно най-добрия начин?

обзавеждане на малка спалня в луксозен апартамент Варна

Представяме ви нашите малки (големи! :)) идеи за вдъхване на живот на малката спалня.

1. Скрити рафтове

Опасението на повечето дами, на които им предстои обзавеждане на малка спалня, е, че ще трябва да редуцират дрехите и аксесоарите си, за да успеят да ги поберат. Това не е задължително.

Сложете няколко рафта по височината на цялата стена, наредете кутии за съхранение по рафтовете, добавете една отворена релса със закачалки за дрехи и прикрийте всичко с две тънки декоративни вътрешни пердета (закачени на релса).

Защо това спестява място?

Слагайки рафтове с кутии по височината на стената и прикривайки ги с две деликатни пердета, вие запълвате в пъти по-малко място отколкото ако сложите шкаф. Дървените страни на всеки шкаф заемат допълнително място, което човек реално не използва. (По подобие на стените в дома – те заемат много от площта на жилището).

Вграден гардероб

Ако държите на гардероб, заложете на вграден. Той изглежда модерно и минималистично, в същото време пести място.

Винаги е по-добре да се възползвате от професионализма на интериорен дизайнер, за да вземете максимума от пространството. Свържете се с нашето студио за интериорен дизайн във Варна и ще уговорим безплатна консултация.

2. Използвайте ъглите

Всеки ъгъл на една малка спалня може да бъде умно използван, така че да донесе добавена стойност на жилището.

Една семпла идея:

Сложете няколко ъглови рафтчета. Те вършат чудесна работа. Служат като поставка за книги, дребна нощна лампа, снимка на любим човек, а защо не и просто елегантна ваза с цветя.

Не е нужно да търсите „уау“ ефект от всеки ъгъл в спалнята. Достатъчно е при обзавеждането да ги имате предвид.

3. Стените носят потенциал

Вместо да слагате малко шкафче за гримове и огледало, и до него дребна секциийка с телевизор, пуснете два дълги рафта по стената:

от единия до другия край на стената.

На горния рафт можете да наредите любимите си книги.

На долния рафт може да сложите гримове, кутии с бижута и аксесоари.

Стенно огледало

Закрепете огледалото на съседната на рафтовете стена.

По този начин вие пестите много място. Огледалото и гримовете са разположени по стените (удобно да се гримирате прави). Вие буквално спестявате цял шкаф, отново ненужно заемащ място с конструкцията си.

Ако на дамите не им допада идеята да се гримират прави, вариант би бил огледалото да се закрепи на стената до леглото. Но все пак, при малката спалня, е хубаво да имате предвид, че всеки стол, табуретка е хубаво да бъде заменен с по-идейно решение, дори и това да значи лек компромис с нещо.

Телевизорът, който споменах, е най-добре да бъде закрепен на стената. (Има елегантни и красиви начини да се направи, без да изглежда грозно).

Все пак, силно ви препоръчвам да не слагате телевизор в спалнята си, независимо какъв размвер е. Спалнята е място за отдих и душевен покой, където телевизията няма място.

5. Малка спалня голямо легло?

Съществува мит, че малката спалня върви с малко легло. Няма нужда да правите този компромис.

Основният елемент на всяка спалня е нейното легло. Функцията на спалнята е леглото. Нека това бъде и акцентът във вашата малка спалня.

Сложете едно прилично голямо, високо, хубаво легло. Украсете го с красива кувертюра, подходящи възглавници. Направете го да изглежда уютно и стилно.

Околни детайли

Тънкостта при обзавеждането на малката спалня е да отсеете важното от неважното. Леглото е най-важното в една спалня, всичко около него, под него и над него може да намери своето място.

Изберете високо легло с дълбоки долни шкафове, в които да можете да складирате дрехи. Използвайте стените: всяка стена може да побере учудващо много неща. Перфазът на прозореца също служи като допълнителен рафт.

Най-важното:

Бъдете минималистични. Помислете какво наистина е необходимо да присъства в спалнята.

6. Спалня с акцент

Нещо, което тревожи много хора с малка спалня, е че бидейки малка, тя ще изглежда посредствена, скучна и непривлактелна.

Това изобщо не е вярно.

Излъчването на едно помещение и атмосферата в него нямат релация към размера му.

Сложете акцента стена

Акцентната стена кара малката стая са изпъкне, придава й характер. Можете да постигнете ефектна на акцентна стена както с интересен цвят, различен от останалите този на останалите стени, така и с красив материал.

акцентна стена с лед осветление в малка уютна спална във Варна

Големият прозорец и меките цветове създават илюзия за повече пространство, акцентната стена с лед осветлението отнемат вниманието от размерите на стаята. Човек остава с впечатлението, че това е една прекрасна спалня.

Интериорен дизайнер

Изброените идеи са много малка част от това, което може да превърне малката спалня в „практично произведение на изкуството“.

Добрият интериорен дизайнер познава целият пакет от способи, с които да създаде от празна дребна стая с четири стени нещо невероятно. Ние от студио за интериорен дизайн Studio One сме професионалисти в обзавеждането на малки помещения и бихме могли да изготвим и реализираме целия проект за вас.

Имате ли нужда от фирма за интериорен дизайн във Варна? Вижте повече за нашето студио за интериорен дизайн.