Трендовете в интериорния дизайн са мимолетни и това, което е вълнуващо днес, може да ви се стори странно след десет години. Купуваме лампата и  дивана, които ни допадат в момента, а след това често оглеждаме снимки на домовете си и смутено казваме: „Какво си мислех?“.

Имате ли нужда от професионалните услуги на интериорен дизайнер във Варна? Свържете се с нас!

Въпреки че онова, което е било актуално в миналото се завръща циклично в интериорния дизайн, искахме да споделим някои странни тенденции от миналото, които се надяваме да не се върнем скоро. И вижте, ако обичате някое от тези неща, няма проблем! Това е вашият дом и ще го обзаведете по вашите правила.

Пластмасови покривки за дивани

Photocredit: Internet

Пластмасовите покривки на дивана бяха умно изобретение на теория. Бихте могли да запазите възглавничките си безопасни от износване, но на каква цена? Кожата се залепва за PVC през лятото, когато седнете, така че те не са точно удобни. Да не говорим за естетическата гледна точка..

Вашата всекидневна буквално изглежда като склад. Във Варна не се срещаха такъв тип покривки дори когато бяха най-актуални. Но колкото и да е странно, много пластмасови покривки са 4-звездни продукти на Amazon с множество отзиви. Може би има общо с гордите собственици на  кучета и котки? Ако имате домашни любимци, пластмасовите покрития за мебели просто може да са необходимост, с която трябва да живеете.

Можем да измислим по-практични начини начини да предпазите меката мебел от набезите на домашните любимци . Свържете се с нашето студио за интериорен дизайн във Варна за професионална консултация.

Пухкави капаци за тоалетна чиния

Photocredit: Internet

Странно, нали. Да, може и да не сте запознати, тъй като в Европа, България и в частност Варна, те не са имали чак толкова голяма популярност. Но през 80-те и 90-те в САЩ бяха хит. В наши дни знаем, че целия този текстил в близост до тоалетната не е най-хигиеничния начин за декориране. Надяваме се тези „облекла“ за тоалетни никога да не се върнат!

Интересувате ли се какво е актуално днес и ще остане актуално винаги? Ние работим по проектите ни с мисълта да създаваме пространства, които ще изглеждат адекватно и в бъдеще. Не се колебайте да се свържете с нашето студио за интериорен дизайн във Варна още днес.

Килими за баня

Photocredit: Internet

Говорейки за странни прищявки за баня, през 70-те години е било популярно баните да се тапицират. Търсеният вид е бил пухкав и мек, както се вижда на изображението по-горе, и често постелките и тапицерията се съчетавали  с пода. Актрисата Джейн Мансфийлд толкова харесвала този тип декор, че покрива цялата си баня с розов килим – под, стени, таван. За щастие, във Варна, България и като цяло в Европа мокрите пространства и тапицираните повърхности всъщност не се комбинират, така че не виждаме  много в днешните домове.

Имате ли нужда от проект за вашата баня, така че интериора й да изглежда актуален за дълго време? Свържете се с професионален дизайнер от нашето студио за интериорен дизайн във Варна.

Претоварване с каре

Photocredit: Internet

Карето беше и все още е популярен десен, който да добавите към дома си, особено през есента.

Карирани тапети, спално бельо и декоративни възглавници наистина могат да изглеждат красиво. Но едно е сигурно – покриването на цялата ви стая, от пода до тавана, в един повтарящ се мотив може да бъде … прекалено много.

Помислете за това: Всяка от тези възглавници би била чудесна сама по себе си. Но ако разполагахте с всички тези текстилни и карирани тапети и килим, би било твърде много.

Придържайте се към един или  два карирани артикула на стая, дори ако сте най-големият фен на Ralph Lauren в света (или „Gossip Girl“).

Винаги можете да потърсите професионалните услуги на фирма за интериорен дизайн, ако не се чувствате уверени, че това, което искате за дома си е актуално и функционално. Не се колебайте да се свържете с нашето студио за интериорен дизайн във Варна, за да работим по индивидуалния ви дизайнерски проект.

Огледални бани

Виждайки себе си хиляда пъти, докато сте в тоалетната или миете ръцете си, можете да се почувствате зловещо. Този подход вероятно е, за да направи една малка баня да изглежда по-просторна, но ние се радваме, че в момента е извън трендовете на интериорния дизайн.

Мокети на стени

Photocredit: Internet

Това звучи като кошмар за почистване. Можете ли редовно да ползвате прахосмукачката си на  врати и стени? Дано тази тенденция в интериорния дизайн да остане в миналото.

Търсите ли интериорен дизайнер във Варна? Не се колебайте и се свържете с нашето студио за интериорен дизайн. Ще ви посрещнем в офиса ни в град Варна за безплатна консултация.